Već treću godinu zaredom, u Beogradu, održava se međunarodna Agile Serbia konferencija. Ovogodišnji događaj zakazan je za 27. april i biće organizovan u Madlenianumu, na tri scene, uz brojne propratne sadržaje. Za treću Agile Serbia konferenciju, organizatori najavljuju da će u fokusu biti teme: Agilne metodologije, liderstvo i razvoj softvera.

Agile Serbia konferencija je najveći događaj na temu Agile-a u SEE regionu, kao i jedan od najvećih IT događaja. Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Conference u evropski brend, posebno prepoznatljiv u IT industriji, u kojoj je primena Agilnih metodologija najzastupljenija. Svetski poznati stručnjaci iz oblasti Agile-a i IT industrije dolaze na konferenciju kao predavači. Prošlogodišnju konferenciju obeležio je nastup dr Alistera Koubrna, jednog od najpoznatijih IT naučnika svih vremena, osnivača Agile pokreta i potpisnika Agile Manifesta.

Cilj konferencije je osnaživanje Agile i IT zajednice u SEE regionu i edukacija iz oblasti Agilnog pristupa razvoju proizvoda. S obzirom na rezultate prethodnih godina i na ogromnu podršku partnera na koju organizatori nailaze, Agile i IT zajednica u Srbiji definitivno je već dovoljno jaka. Međutim, Agile Serbia Conference, kao međunarodni događaj, doprinosi povezivanju strčnjaka širom Evrope, sa akcentom na SEE region.

Pokrovitelj konferencije je domaća IT kompanija Puzzle Software. Mnoge druge kompanije su takođe prepoznale značaj konferencije za Agile i IT zajednicu u Srbiji i regionu. Među njima, ističu se kompanije Endava (zlatni sponzor) i Quantox (srebrni sponzor) i svetska organizacija Scrum Alliance (specijalni sponzor).

Prijave za konferenciju su uveliko u toku, a više informacija dostupnoje na stranici www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/.