Na svečanosti uručenja Gremi nagrada u Njujorku, američki pevač Bruno Mars osvojio je tri od četiri glavne nagrade, u kategoriji za nabolji album godine za “24KMagic”, snimak godine za glavnu numeru na tom albumu i pesmu godine za “That’s What I Like”.

Tridesetdvogodišnji muzičar je osvojio šest nagrada na 60. dodeli Gremi nagrada.

Kendrik Lamar je osvojio pet zlatnih gramofona,  za najbolji video za “Humble” i za četiri rep kategorije. On je i otvorio ceremoniju izvođenjem svoje numere “XXX” sa Bonom iz grupe Jutu i grupom mladića obučenim u crno sa maskama.

Jedina žena izvođač koja je odnela neku nagradu je Alesija Kara, osvojivši nagradu za najboljeg novog umetnika,

Zvezde kao što su Lejdi Gaga, Keša, Lord i SZA su ostale praznih ruku, a samo 17 od ukupno 86 nagrada dodeljene su bendovima u kojima su žene glavni pevači.

Pevačica Keša je izvela svoj singl “Praying” koji svedoči njenim iskustvom kao žrtve zlostavljanja. Većina izvođača su na ceremoniju došli sa belim ružama, kao simbol podrške pokretima koji se suočavaju sa seksualnim zlostavljanjem i nejednakošću.

Svečanost je ove godine održana u Njujorku, u dvorani Medison skver garden, umesto u Los Anđelesu.

Niko nije mogao da ignoriše činjenicu da je na ovogodišnjoj dodeli Gremija učinjena velika nepravda prema najvećem hitu u prethodnoj godini, pesmi “Despacito“ portorikanskog pevača Luisa Fonsija.