Ovaj ekskluzivni intervju sa generalnim direktorom Vip mobile i Si.mobil Dejanom Turkom inicirali smo na konferenciji Digital2016. Prvi čovek Vipa smatra da nam je neophodno digitalno opismenjavanje, kao i da su uvek raspoloženi da zapošljavaju mlade i kreativne ljude sa idejom, jer razvoj tehnologije to zahteva. Razgovarali smo i o trenutnoj akciji koju Vip ima, a kojom su konkurenciji zadali „domaći zadatak“.

Akcijom „Dobrodošli“, u kojoj potpuno besplatno dajete 30 dana  Vip usluge, zbunili ste konkurenciju u Srbiji, a o toj akciji se govori i u regionu, jer to nijedan operater nije uradio na ovim prostorima. Kako ste došli na ideju o tome?

Ponuda je osmišljena sa idejom da ljudima pružimo šansu da na osnovu svog neposrednog iskustva steknu utisak o kvalitetu naše mreže i usluga, umesto da ga formiraju na osnovu marketinških slogana. Ovo je prvi put na tržištu da korisnici mogu da, bez ikakvih obaveza i troškova, isprobaju usluge jednog mobilnog operatera pre nego što se odluče da mu poklone poverenje.
Želimo da od što većeg broja korisnika dobijemo povratne informacije, kako bismo nastavili da unapređujemo usluge prema njihovim potrebama.
Dodatno, kao jedini operater ukinuli smo i troškove za uspostavu poziva kao i za pozive ka korisničkom servisu, za sve naše korisnike To znači da će u postpejdu minuti van paketa biti jeftiniji, dok će u pripejdu dopuna trajati duže, i sve to uz besplatnu korisničku podršku 24/7.
Ovom ponudom želimo da promenimo postojeću praksu na bolje i podstaknemo konkurentnost tržišta, i nastavićemo u tom pravcu i u narednom periodu.

Na konferenciji Digital 2016 rekli ste da treba staviti akcenat na edukaciju posebno u manjim gradovima. Na šta ste konkretno mislili?

Tema je bila digitalizacija društva. Prepričao sam razgovor koji sam nedavno vodio sa jednom starijom gospođom, našom korisnicom, putem Vip Call Centra. Naime, korisnica me je zamolila da proverim koliko joj je još milibara ostalo u paketu, umesto megabajta. Tom simpatičnom anegdotom hteo sam zapravo da ilustrujem  koliko još prostora postoji u Srbiji za edukaciju javnosti i korisnika o ICT tehnologijama i za digitalno opismenjavanje.
Operateri su prošle godine kupovinom odgovarajućeg frekvencijskog spektra obezbedili mogućnost da još brže uvode i šire mrežu četvrte generacije 4G i  mobilni širokopojasni internet, ne samo u urbanim već i u ruralnim područjima. Na ovaj način ćemo, u narednom periodu kvalitetnim internetom povezati i najudaljenije i najmanje razvijene oblasti Srbije.
Vip je nedavno postavio svoju 800. 4G baznu stanicu i pokrićemo više od 70 većih gradova i manjih mesta i omogućiti veoma brzi mobilni internet za čak 77% stanovništva. Do kraja godine ćemo imati najveću 4G mrežu u zemlji. Ovakva infrastruktura ima veliki značaj za razvoj privrede, poslovanja, proizvodnje i unapređenje kvaliteta života građana.
Međutim, razvoj tehnologije mora da ide paralelno sa podizanjem svesti i edukacijom stanovništva. Naš cilj jeste da damo značajan doprinos procesu digitalizacije u Srbiji ulaganjem u infrastrukturu, kreiranjem konkurentnih tarifama i ponudom smart uređaja pristupačnih velikom broju korisnika. Ali digitalizacija društva treba da bude u centru pažnje svih uključenih strana jer svi zajedno moramo sistematski da radimo na edukaciji šire javnosti i korisnika.

Izjavili ste da u kompaniji u kojoj radite afirmišete mlade, energične i kreativne ljude i stavljate ih na vodeća mesta. To nije baš praksa u drugim kompanijama u Srbiji…

Vip je kompanija koju čini više od 900 mladih domaćih stručnjaka, a  prosečna starost je samo 32 godine. Dosta menadžerskih pozicija zauzimaju upravo mladi koji pokreću pozitivne promene i inovacije i spremni su da se stalno unapređuju i uče. Trudimo se da prepoznamo najtalentovanije kolege, buduće lidere, i sa posebnom energijom se angažujemo da im budemo mentori tokom profesionalnog razvoja i usavršavanja. Nastojim da i svojim ličnim primerom kreiram model očekivanog ponašanja i podstaknem atmosferu poverenja i zajedništva. Smatram da dobre ideje ne mogu i ne treba da čekaju pa zaposleni uvek mogu direktno da mi se obrate i prenesu mi svoje ideje. Kod nas u zgradi ne postoje kancelarije, svi direktori i članovi rukovodećeg tima, uključujući i mene, sede zajedno sa svojim timovima, u otvorenom prostoru, što dodatno podstiče otvorenu komunikaciju.
Tržište telekomunikacija od nas zahteva da budemo brzi, fleksibilni i da stalno kreiramo kreativna komunikacijska rešenja za korisnike. Da bismo ispratili ovaj trend, nastojimo da i naš tim uvek čine ljudi koji imaju ove osobine, bez obzira na to koliko godina imaju i pozicije koje zauzimaju.
Dinamičnost, visok nivo adrenalina, ali i velika doza zabave i pozitivne energije u svemu što radimo ogledaju se u našem svakodnevnom poslu i upravo je to ono što nas Vipovce čini „drugom pričom” i pokreće da budemo lideri u inovacijama i kvalitetu.

U EU povučen je nacrt Zakona o zajedničkom romingu među članicama zemalja EU. Kakav je Vaš komentar?

Zajednički roming u EU bi svakako predstavljao jedan od važnijih koraka u približavanju ideji jedinstvenog evropskog telekomunikacionog tržišta. Međutim, još uvek rano za davanje komentara ili procena jer je evidentno da treba još vremena da se različiti stavovi usaglase i da se dođe do prihvatljivog rešenja za sve uključene strane, i za korisnike.