EXIT tim od 15. do 18. marta 2018. pokreće novi festival na olimpijskoj Jahorini pod nazivom Festival 84! Program festivala biće koncipiran kao dnevni i noćni, po formuli 2+2. Prvog dana Festival 84 obeležiće večernja žurka zagrevanja, da bi naredna dva bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, dok je četvrti dan rezervisan za dnevnu završnu žurku.

U pitanju je format zimskog muzičkog festivala na planini, koji su sve traženiji u Evropi, a sudeći po visokom tempu prodaje ulaznica, već od prve godine biće i jedan od najvećih ovog tipa na svetu! Ovakvi festivali poznati su po izuzetno energičnim žurkama u velikim montažnim šatorima, čiji kapaciteti mogu da nadmaše sportske dvorane, a već od prve godine EXIT na Jahorinu dovodi neke od najaktuelnijih svetskih zvezda uz vodeća regionalna i domaća imena! Furioznu listu Festivala 84 predvode britanske superzvezde Sigma, poznati po megahitovima koji ne silaze sa radio stanica i saradnji sa zvezdama kao što su Kanye West, Ellie Goulding i Paloma Faith, dok oni sami predvode programe najvećih zimskih festivala zbog borderske himne “Higher” koju peva Labrinth!

Na Jahorinu stiže grupa Asian Dub Foundation, čiji je zvuk bio uzor najvećoj balkanskoj grupi Dubioza kolektiv. Pored njih dolaze i klupski hitmejkeri Mahmut Orhan, Burak Yeter, te ruski DJ duo Filatov & Karas čiji hitovi broje milijardu YouTube pregleda. Za techno i house zvuke biće zaduženi slovenački “techno otac” Umek, te proslavljeni holandski DJ mag Patrice Bäumel, ali i najtiražniji techno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović. Regionalne rok superzvezde Van Gogh dolaze na Jahorinu da okupe publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz neprikosnovene regionalne repere kao što su Bad Copy, te Frenkie, Kontra i Indigo, ali i trenutno najslušaniji mangupi Helem nejse! Na Festival 84 dolaze i najbolji predstavnici domaće muzičke scene, After Affair, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanyano, DJ Soul, Forest People, Forniva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Worda, Zli Jay i mnogi drugi!

 

Britanski duo Sigma dolazi da čekira i publiku Festivala 84!Britanski sastav Asian Dub Foundation već je osvojio EXIT i Petrovaradinsku tvrđavu, a sada je na redu i Festival 84!

Slovenačka legenda techno žanra – Umek, dolazi da zagreje Jahorinu!  Žurku će napraviti i internacionalno poznati DJ i producent Patrice Bäumel. Na Jahorinu stiže i Mahmut Orhan, tvorac megahitova “Feel” i “Save Me”. Pridružiće mu se i jednako tražen hitmejker iz Amsterdama, takođe turskog porekla, Burak Yeter, čiji singl “Tuesday” je gotovo hipnotičkim dejstvom izbio među najslušanije pesme u godini za nama. 2012. godine, ruski DJ duo, Alex Karas i Dmitry Filatov, odlučili su da udruže svoje snage.