U kulinarstvo kao profesiju, umetnost i vrhunsku kreativnost, uneo duh i gospodstvo dorćolskog kvarta, a orginalna jela oplemenio evropskim, pre svega francuskim šmekom. Notu zavičajne nostalgije provukao kroz pažljiv odabir začina, prirodnih sirovina, sireva, mesa…. Orginalnost, slaganje ukusa, kreativnost i zadovoljstvo gostiju su moto, pobedničkog tima New Reseta kojim uspešno rukovodi Ivan Zarić.
Ivane kako počinje Vaš radni dan?
Ako želite da budete uspešni u vođenju restorana i kuhinje, a pritom to doživljavate kao vrhunsku umetnost i kreativnost i vodite se motom zadovoljnog gosta, radni dan mora započeti pažljivim odabirom sirovina, pre svega mesa, povrća, začina … Samo sa vrhunskim sirovinama moguće je postići punu kreativnost u slaganju ukusa, kvalitet ponuđenog menija i definisati očekivanja gosta. Zadovoljni gosti New Reseta na kraju dana, nagrada su za trud sa početka dana i uloženu energiju celog tima našeg restorana.

U meniju restorana New Reset nalaze se jako interesantni nazivi jela, kao Lakirani pileći ražnjići i Resetovane sexi pitice… a šta gosti izdvajaju iz menija?

Meni restorana New Reset čine uglavnom originalne kreacije poznatih sirovina tipa bufteka, ramsteka, kotleta, filea, pačetine, gambora, sireva, pečuraka, povrća… sa sosevima i neobičnim slaganjem ukusa, slanog, slatkog, kiselog, ljutog… Nazivi jela samo su na prvi pogled neobični, ali u sebi sadrže „karakter,“ kulinarskog umeća i ambijenta restorana. Obzirom da kuvar gostima prezentira meni i objašnjava strukturu jela, većina gostiju voli da proba neobične kreacije i nešto nesvakidašnje. Među najpopularnijim jelima su abartovani ćevap, bifzek sa sosom od nara, lakirani pileći ražnjići, vedži burger od cvekle, gambori u njeguškom pršutu, fondu od domaćih sireva sa bosiljkom,ruzmarinom i orasima, ramstek sa sosom od kruške i bukovače, karamelizovani čvarci, seksi pitice, jagnjeći kotleti sa sosom „hmeli saneli“ dorćolska čorbica, predjelo „raskrsnica“ i slično. Tradicionalisti su skloniji bifteku u maslinovom ulju, ramsteku sa koktelom pečuraka, tartar bifteku…

Odakle inspiracija za ovakvim konceptom restorana?

Restoran New Reset se nalazi u kući iz 1923.god u starom delu Dorćola i istorijski je vezan za našeg književnika i kritičara Jovana Skerlića. Patina starog Dorćola, barokni stil građevine, prelepo dvorište obraslo u rastinje i cveće, mir i tišina u srcu zahutalog Beograda, bili su ideja vodilja za koncept restorana. Moja želja je bila da notu zavičajne nostalgije provučem kroz svežinu i izbor namirnica, a kulinarsko umeće obogatim i osvežim modernim, evropskim, pre svega francuskim šmekom. Pažljiv odabir vina, prijatan ambijent, orginalni specijaliteti i kulturni sadržaji su koncept koji za sada daje dobar rezultat.

Restoran je i kulturni kutak, u čemu sve mogu da uživaju gosti osim u hrani?

Duh i gospodstvo dorćolskog kvarta, ambijent koji pruža intimu i zaštićenost od gradske buke i užurbanosti, prava su prilika da se uživa u dobroj i nenametljivoj džez muzici i evergrinu. New Reset povremeno pruža priliku i mladim muzičarima da uz diskretnu svirku oplemene ovaj ambijent. Uglavnom se radi o studentuma muzičke akademije. Naš prostor oplemenjen je i izložbama slika afirmisanih i mladih slikara, što ga čini pravim malim kulturnim kutkom u srcu metropole.