U potrazi za dobrim hosting provajderom , IT tim portala Inmagazzin.com je došao na ideju da to bude inostrani provajder. Naime, ideja je bila da zakupimo domen in.club kako bismo sadšnje i buduće portale objedinili na jednom domenu.
Kontaktirali smo inostranog provajdera, koga nećemo imenovati, jer se vodimo onom, kritikuj tajno, a hvali javno. Na sajtu inostranog provajdera, ukucali smo željeni domen, koji je bio slobodan, te smo izvršili narudžibu, ali ne i plaćanje. Nakon toga odradili smo i dodatnu proveru o dostupnosti domena in.club. Dodatne provere sa više strana pokazale su da je domen zauzet.
Ovakva praksa je učestala sa inostranim provajderima i nije slučajna, već namerno smišljena, da bi nakon uplate i teškog povraćaja novca, bili prinuđeni na drugi domen.
Ipak je sigurniji domaći provajder i to ne bilo koji, već GTI Host.
Zašto?
Zato što kako i piše u naslovu, možete da pokrenete svoj sajt po najjeftinijim cenama u Srbiji. Ako vam neko kaže da finansijski momenat nije bitan, već brzina, protok…mora znati da sve to puta cena ima u GTI Hostu.
Podrška!
Naravno i korisnička podrška je jako bitna, a ona je kod pomenutog domaćeg provajdera odlično razvijena. Nivo korisničke komunikacije u toj podršci je pristupačan i za one koji tek ulaze u IT svet i hostovali bi svoj mali sajt, pa sve do profesionalnih nivoa komunikacije, kakvu imaju ozbiljni hosting provaderi.