Vlasnici vinarije Fruškogorski vinogradi svoju vinsku priču počeli su u jednom starom naselju u Vojvodini, u selu Banoštor. Ovo selo, na obroncima Fruške gore i na samoj obali Dunava, poznato je po kvalitetnom vinu.
Iz ljubavi prema vinu osnivači su 2006. godine zakupili veći površinu vinogradarskog zemljišta. Na polovini tog zemljišta već su se nalazile zasađene sorte chardonnayitalijanski rizlingpinot blanc i župljanka. Sledeće godine su zasađene sorte pinot noirsauvignon blanc i traminer aromatico, a 2009. sorta grožđa merlot. Vinski podrum u istom selu adaptiran  2009. raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju i negu vina. Vinarija Fruškogorski vinogradi stalno raste sa ambicijom da se kapaciteti podruma povećaju.
Na tržište su  2010. godine plasirana tri bela vina: ChardonnayItalijanski Rizling i Pinot Blanc. Od 2011. godine ponuda je obogaćena crvenim vinom sorte pinot noir barrique i belim vinima sorte traminac i sauvignon blanc. Nakon berbe 2012. počela je proizvodnja crvenog vina sorte merlot barrique. Roze vina sorti pinot noirmerlot lansirana su 2014. godine.
Ponos vinarije je prirodno slatko vino proizvedeno od kasne berbe grožđa sorte traminac, koje je osvojilo prestižne nagrade na mnogim manifestacijama.
Vinarija Fruškogorski vinogradi se može pohvaliti i time što je njihovo vino Merlot barrique 18+promovisao Tieri Abere konsultant najprestižnije konsultantske kuće u svetu vina.
Vina Fruškogorskih vinograda se osim u zemljama u regionu, izvoze i u Kinu, Rusiju i Ameriku.
Premijum serija vina nazvana je Quet, po keltskoj tvrđavi oko koje se u 15. veku razvilo današnje naselje Banoštor.
Od 2016. godine u ponudi vinarije Fruškogorski vinogradi je i kvalitetna serija vina Fruškać. Ova vina čine Fruškać beli, Fruškać crveni i Fruškać roze. Ova vina su dokaz da kvalitetna vina ne moraju biti skupa. Slogan ovog vina je  “Samo pusti da te iznenadi”.
Vinarija Fruškogorski vinogradi se razvija u pravcu proširenja vinograda i kapaciteta vinarije, turizam i promociju vinokulture i uspostavljanje istraživačkog centra referentnog za rejon Fruške gore.