Samsung je plasirao na tržište najnoviji model telefona serije Galaxy A8 2018 koji spada u srednju – višu klasu telefona. Sam telefon dolazi u dve veličine ekrana, 5.6 inča (Galaxy A8) i 6.0 inča (Galaxy A8+). Kako i kod prethodnih modela A klase ekran je FHD + SuperAMOLED. Ostale karakteristike nisu epohalne, Android 7.1.1 (očekuje se ažuriranje na Android 8 krajem godine), dve SIM kartice, jedan radio modul…

Baterije je jača strana jačine 3000 mAh (za A8) i 3500 mAh (za A8+). Telefon poseduje mogućnost otključavanja pomoću detektovanja lica. Karakteristike koje smo naveli preuzeti su od Samsungovih modela telefona visoke klase, a cena telefona od oko 60 000 dinara je na našem tržištu u rangu sa telefonima srednje – više klase.

No, ono što je nas impresioniralo kod modela Samsung Galaxy A8 2018 je isto ono što nas je impresioniralo i kod modela Samsung Galaxy A5 2017 kada je kamera u pitanju. Polazeći od činjenice da se kamerom mobilnog telefona, koja je 16mpx kod ovog modela, najviše slikaju selfiji i hrana, u Samsungu su stavili naglasak baš na ove dve stvari. Za selfi su to uradili live fokus režimom na prednjoj kameri. Ona zamućuje pozadinu i stvara takozvani bokeh efekat tako da vi i vaši prijatelji budete u prvom planu.

Food mode program za slikanje hrane je režim koji poseduje ovaj telefon, a na kome je Samsung insistirao još na modelu A5 2017. Ovaj program za slikanje hrane ističe ekstravagantnost jela. Beauty efekat je standard koji je već viđen na prethodnim modelima. Ako ste u diskoteci, kafiću ili nekom mračnijem mestu možete da sa unapređenom opcijom za fotografisanje pri slabom osveljenju koji se nalazi na zadnjoj strani Galaxy A 8 napraviti jasnije, oštrije i detaljnije fotografije.

Ono što će svakako zanimati i poslovne ljude kada je ovaj model u pitanju je opcija dvostrukog četovanja. Naime, kako mnoge aplikacije za komunikaciju (Viber, What app, Messenger) nedaju mogućnost da imate dva naloga Samsung je ubacio opciju dual messenger sa kojoj možete da povežete dva naloga za čet na vašim aplikacijama.

Ergonomski dizajn se oslanja na iskustva nasleđena iz dizajna premijum “flegšip” modela. Galaxy A8(2018) dostupan je u tri boje, crnu, orhideja sivu i zlatnu.