Počeli su sa željom da proizvode kvalitet, u čemu su i uspeli, jer prave najbolju zimnicu, a dokaz za to su pohvale  kupaca širom sveta i brojne nagrade na sajmovima. Razgovarali smo sa Branislavom Sekulićem ispred brenda Vrtlari, koji nam je otkrio tajnu uspeha njegove porodične firme. „Vrtlari“ pripremaju zdrave proizvode, trudeći se da sačuvaju boju, ukus i miris istog. Dok nas ne obraduju novim asortimanom zimnice, koji je u planu, u nastavku pročitajte šta sve proizvode sa svojih plantaža.

Kako je tekao vaš razvojni put do samog brenda Vrtlari?

Firma Vrtlari je porodična firma, pre desetak godina osnovana kao malo porodično, poljoprivredno gazdinstvo koje se bavilo proizvodnjom paradajza i paprike. Sa dugogodišnjim iskustvom u tradicionalnoj proizvodnji voća i povrća, pre dve godine započeli smo projekat proširenja proizvodnje i prerade proizvoda sa naših plantaža. Uz kvalitetne sirovine i potencijal kojim raspolažemo, angažovali smo najbolje tehnologe, dizajnere i za dve godine dostigli nivo savremenog pogona velikih kapaciteta i odličnih receptura. Prioritet smo dali konceptu tradicionalne proizvodnje sa samo jednim ciljem, a to je da se dobije zdrav proizvod pri čemu težimo da mu sačuvamo boju, ukus i miris. Naši proizvodi se pre svega spremaju sa ljubavlju i pažnjom, u kontrolisanoj proizvodnji  sa težnjom da svaki naš kupac bude zadovoljan, što se do sada na tržištu pokazalo krajnje pozitivno. Veliku pomoć i zamah dobili smo subvencijama Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo. Razvili smo mrežu kooperanata koji proizvode sirovine po visokim standardima. Potražnja za kvalitetnom hranom je velika, kao u Srbiji, tako i u regionu.
„Jedan od naših dugoročnih ciljeva je, da pre svega, održimo isti kvalitet i kontinuitetu proizvodnje, kako bi istrajali u plasmanu  proizvoda u našoj zemlji i otvorili mogućnost izvoza u region i svet“, ističe Branislav Sekulić.
Malina

Gde plasirate vaše proizvode?

Naši kupci su ljudi koji vode računa o zdravoj ishrani i imaju istančan ukus za kvalitet, pa samim tim naše proizvode plasiramo u specijalizovanim radnjama zdrave hrane i domaćih proizvoda širom Vojvodine i u Beogradu. Imamo online prodaju, a trenutno pregovaramo sa nekoliko velikih lanaca koji će nam obezbediti nacionalnu pokrivenost na tržištu kako bi naše prozvode učinili dostupnim širom Srbije.
Šljiva

Proizvodite ajvare, džemove, jel planirate da prošrite asortiman?

Naša paleta proizvoda trenutno ima 14 proizvoda. Osim ajvara i džemova, u toku prošle godine proizveli smo i tri vrste domaćeg soka od paradajza, blagi, ljuti i sa celerom, koji su na tržištu jako dobro ocenjeni i prihvaćeni. U planu je proširenje palete proizvoda, i već se aktivno radi na novim recepturama, a jedan od njih za sada biće sigurno slatko od dunja i višanja. U iščekivanju nove sezone, osmišljavanja dizajna i recepture za nove proizvode aktivno radimo na promociji već proverenih proizvoda, učestvujući na sajmovima, gde smo u novembru na regionalnoj smotri Etno hrane u Beogradu dobili nagradu za najbolji džem od šljiva u kategoriji džemova i pekmeza, što nam daje dodatnu satisfakciju i motiv da budemo još bolji i da nastavimo rad. Naši proizvodi stigli su do svih krajeva sveta i dobijamo odlične ocene od kupaca koji naše proizvode, prepoznaju kao kvalitetne i tradicionalne i rado ih šalju kao poklone svojim prijateljima u inostranstvu, da ih podsete na ukus i miris detinjstva. To nam je najveći kompliment.
Ajvar